DEPARTAMENTUL ARTA MURALA /
PREZENTARE

 

 

Departamentul Arta Murala a fost infiintat in cadrul Facultatii de Arte Decorative, prin reforma invatamantului din anii 1948 – 1950, avand inca de la inceput misiunea de a pregati specialisti, in tehnici traditionale de ambientare, care sa proiecteze si sa transpuna in situ lucrari de pictura murala, sgraffito, mozaic, capabili sa activeze in invatamantul artistic mediu sau superior. Programul de studiu actual vizeaza pregatirea studentilor in Arta in Spatiul Public pe specific mural-ambiental de Site Specific Art, cu caracter laic sau religios, in tehnici traditionale sau New Media, precum si initierea in sistemele de proiectare clasice sau moderne.

Traditia artei decorative romanesti imbinata cu experimentul si conceptele novatoare actuale generate de New Media, de noile tehnologii si materiale, stau la baza unor studii, proiecte, lucrari in situ semnate de studenti, masteranzi, doctoranzi si profesori din cadrul Facultatii de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Scopul cursurilor Departamentului Arta Murala si Studii Masterale, care includ cursuri de Arta in Spatiul Public, este de a forma artisti vizuali capabili sa elaboreze si sa realizeze proiecte de Arta Urbana contemporana.

In momentul de fata exista in Romania un potential creativ inca neexploatat in ecuatia existentei artelor vizuale in oras. Suntem cu totii constienti de spectacolul seducator al noilor materiale / tehnologii / forme artistice integrate Artei Urbane, ceea ce obliga sistemul educational artistic la diversificarea ofertei de studiu, specifica Departamentului Arta Murala traditionala, catre cunoasterea si insusirea noilor forme de Arta in Spatiul Public deja cu o istorie consistenta in arealul lumii artelor vizuale contemporane.

 

NOUTATI / EVENIMENTE

 

 

<< inainte          ||          inapoi >>